Gabrielle de Souza Rocha

Graduada em Nutrição pela Universidade do Estado do Rio de Janeiro (2000), mestre em Fisiopatologia Clínica e Experimental pela Universidade do Estado do Rio de Janeiro (2003) e Doutora em Ciências da Saúde pela Universidade Federal do Rio Grande do Norte (2010). Atualmente é Professora Adjunta da Universidade Federal Fluminense (Faculdade de Nutrição / UFF), professora do programa de pós-graduação em ciências cardiovasculares (UFF), professora da Residência Multiprofissional (REMU, eixo específico, nutrição) e também coordenadora do curso de graduação em Nutrição, da Faculdade de Nutrição Emília de Jesus Ferreiro (UFF).

Quer entrar em contato? Fale com a Assessoria de Imprensa da UFF

Publicações

Revista: Revista Brasileira de Geriatria e Gerontologia
Título Anoordem crescente Idioma
CONCORDÂNCIA ENTRE MÉTODOS PARA ESTIMATIVA DE ESTATURA DE IDOSOS ATENDIDOS NO AMBULATÓRIO DE NUTRIÇÃO 2019 Inglês
Revista: INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL
Título Anoordem crescente Idioma
Total Phenolic Content of Organic and Conventional Oranges and the Effects of their Juices on Biochemical Parameters of Wistar Rats 2018 Português
Revista: Nutrición Hospitalaria
Título Anoordem crescente Idioma
Effects of red wine, grapefruit, and resveratrol consumption, on bone parameters of Wistar rats submitted to high - fat diet and physical training 2018 Português
High fat diet and high polyphenols beverages effects in enzymatic and non-enzymatic antioxidant activity 2018 Inglês
Revista: DEMETRA: ALIMENTAÇÃO, NUTRIÇÃO & SAÚDE
Título Anoordem crescente doi Idioma
FREQUÊNCIA DE APARECIMENTO DE CRITÉRIOS SUGESTIVOS PARA TRANSTORNO DA COMPULSÃO ALIMENTAR PERIÓDICA EM PACIENTES ATENDIDOS NO AMBULATÓRIO DE NUTRIÇÃO DA FACULDADE DE NUTRIÇÃO EMÍLIA DE JESUS FERREIRO DA UNIVERSIDADE FEDERAL FLUMINENSE 2018 10.12957/demetra.2018.29331 Inglês
DARK POLYPHENOLS-RICH CHOCOLATE AND GUT MICROBIOTA: A LITERATURE REVIEW 2017 Português
Avaliação antropométrica de idosos atendidos no ambulatório de nutrição do centro de referência em assistência a saúde do idoso da Universidade Federal Fluminense, no município de Niterói, RJ 2015 10.12957/demetra.2015.15949 Português
Revista: INTERNATIONAL JOURNAL OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE
Título Anoordem crescente Idioma
Cinnamon Supplementation May be Effective in Improving Insulin Sensitivity, Reduced Blood Glucose and Lipid Profile 2017 Português
Revista: International Journal of Cardiovascular Sciences
Título Anoordem crescente doi Idioma
Association of Central Obesity with The Incidence of Cardiovascular Diseases and Risk Factors 2017 10.5935/2359-4802.20170073 Português
Effects of Functional Foods Consumption on the Lipid Profile and Nutritional Status of Elderly 2015 10.5935/2359-4802.20150059 Inglês
Association of Fiber Intake and Cardiovascular Risk in Elderly Patients 2015 10.5935/2359-4802.20150066 Inglês
Revista: Journal of Maternal-Fetal & Neonatal Medicine
Título Anoordem crescente doi Idioma
The influence of a diet based on flaxseed, an omega-3 source, during different developmental periods, on the blood pressure of rats submitted to stress 2017 10.1080/14767058.2017.1407309 Inglês
Revista: INVESTIGAÇÃO
Título Anoordem crescente Idioma
RED WINE, GRAPE JUICE OR RESVERATROL CONSUMPTION EFFECTS ON LIPID AND GLYCEMIC PROFILE AND HEPATIC MORPHOLOGY OF WISTAR RATS SUBMITTED TO HIGH FAT DIET AND PHYSICAL TRAINING 2017 Inglês
Revista: Journal of Fruits and Vegetables
Título Anoordem crescente Idioma
PHENOLIC COMPOUNDS AND ANTIOXIDANT ACTIVITY IN RED WINE AND GRAPE JUICE INTEGRAL 2016 Português
Revista: Clinical Nutrition Experimental
Título Anoordem crescente doi Idioma
Effects of resveratrol, grape juice or red wine on Irisin levels and FNDC 5 and uncoupoling protein 2 gene expression in rats 2016 10.1016/j.yclnex.2016.02.001 Inglês
Revista: Journal of Culinary Science & Technology
Título Anoordem crescente doi Idioma
Effect of different cooking methods on the polyphenol concentration and antioxidant capacity of selected vegetables 2015 10.1080/15428052.2015.1058203 Português
Revista: Hormone and Metabolic Research
Título Anoordem crescente doi Idioma
Resistance Exercise Training does not Affect Plasma Irisin Levels of Hemodialysis Patients 2013 10.1055/s-0033-1354402 Inglês
Revista: Medicinal Chemistry Research (Print)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Evaluation of biological effects of the naproxen 2012 10.1007/s00044-011-9665-6 Inglês
Sucralose sweetener does not modify radiolabeling of blood constituents and morphology of red blood cells 2012 10.1007/s00044-011-9625-1 Inglês
Revista: Applied Radiation and Isotopes
Título Anoordem crescente doi Idioma
Sucralose sweetener in vivo effects on blood constituents radiolabeling, red blood cell morphology and radiopharmaceutical biodistribution in rats 2011 10.1016/j.apradiso.2010.08.009 Inglês
Cinnamomum zeylanicum extract on the radiolabeling of blood constituents and the morphometry of red blood cells: in vitro assay 2008 Inglês
Revista: Brazilian Archives of Biology and Technology (Impresso)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Acetylsalicylic acid and morphology of red blood cells 2010 10.1590/S1516-89132010000300010 Inglês
EFFECTS OF CINNAMOMUM ZEYLANICUM TREATMENT ON RADIOLABELING OF BLOOD CONSTITUENTS AND MORPHOLOGY OF RED BLOOD CELLS IN WISTAR RATS 2008 Inglês
Effects of fenoprofen on the labeling of blood constituents with technetium-99m, the morphology of red blood cells and the plasmid 2008 10.1590/S1516-89132008000700022 Inglês
Chronic sucralose sweetener on the labeling of blood constituents with technetium-99m, morphology of red blood cells and on the biodistribution of sodium pertechnetate in rats. 2008 Inglês
Revista: Journal of Medicinal Food
Título Anoordem crescente Idioma
Assessment of effects of a Cordia salicifolia extract on the radiolabeling of blood constituents and on the morphology of red blood cells. 2008 Inglês
Revista: Acta Biologica Hungarica (Print)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Comet assay to determine DNA damage induced by food deprivation in rats 2008 10.1556/ABiol.59.2008.3.5 Inglês