Carlos Adam Conte Junior

Professor, Pesquisador e Extensionista do Departamento de Tecnologia e Inspeção de Alimentos da Faculdade de Veterinária da Universidade Federal Fluminense. Pesquisador Produtividade em Pesquisa (PQ) do CNPq (2013-2021) e Cientista do Nosso Estado (CNE) da FAPERJ (2014-2020). Docente Permanente Credenciado como Orientador de Mestrado e Doutorado do Programa de Pós-Graduação (PPG) em Medicina Veterinária [Higiene e Processamento Tecnológico de POA] da Universidade Federal Fluminense (desde 2012), do PPG em Ciência de Alimentos da Universidade Federal do Rio de Janeiro (desde 2013) e do PPG em Vigilância Sanitária da Fundação Oswaldo Cruz (desde 2016). Possui graduação em Medicina Veterinária pela Universidade Federal Fluminense (UFF), aperfeiçoamento em Emergencia Infecciosa pela Real Academia Española de Medicina (RANM), especialização em Master in Nutrition pela Stockholm University (SU), M.Sc. em Ciências de Alimentos pela Universidade Federal do Rio de Janeiro (UFRJ), doutorado em Higiene e Processamento Tecnológico de Produtos de Origem Animal (POA) pela UFF, Ph.D. em Ciencia Veterinaria pela Universidad Complutense de Madrid (UCM) com período sanduíche na Vrije Universiteit Medisch Centrum Amsterdam (VUmc), pós-doutorado pelo Karolinska Institutet (Suécia) e pós-doutorado pela University of California (USA). Publicou mais de 218 Artigos Científicos em Periódicos Nacionais e Internacionais indexados, 153 Trabalhos em Congressos Nacionais e Internacionais, 13 Capítulos de Livros Nacionais e Internacionais e 1 Patente. Seus Artigos Científicos apresentam mais de 2.103 Citações (índice h = 24; i10 = 64). Orientou/co-orientou 7 Pós-doutores, 16 Doutores, 27 Mestres, 1 Monografia de Especialização, 26 Bolsistas de Iniciação Científica, 4 Bolsistas de Extensão e 36 Trabalhos de Conclusão de Curso de Graduação. Vários desses orientados são professores ou pesquisadores em diversas Universidades Públicas (UFBA, UFOB e IFPB), Institutos de Pesquisa (FIOCRUZ e EMBRAPA) e Órgãos do Governo (MAPA, ANVISA e Exército). Interagiu com mais de 439 colaboradores em co-autorias de trabalhos científicos. Mantém colaborações internacionais com a University of California (Davis), Washigton State University, Purdue University e University of Kentucky (USA), Ghent University (Belgium), University of Copenhagen (Denmark), Agriculture and Agri-Food (Canada), Universidad Complutense de Madrid e Centro Tecnológico de la Carne (España), University of Fort Hare (South Africa) e Universidad Nacional de San Marcos (Perú), com várias publicações em conjunto. Líder de dois grupos de pesquisa no CNPq. Organizou 9 e Ministrou 22 Conferências/Palestras em Eventos Nacionais e Internacionais. Membro do Corpo Editorial da PeerJ (IF: 2.118) e outros 3 periódicos científicos nacionais e internacionais. Revisor da Emerging Infectious Diseases (IF: 7.422) e outros 27 periódicos científicos nacionais e internacionais. Prêmio Destaque em Pesquisa pelo CRMV-RJ (2015) e mais 32 Prêmios e/ou Títulos Nacionais e Internacionais. Consultor "Ad-Hoc" da FAPERJ, FAPEMIG, FAPESB, FACEPE, CNPq, CAPES, PROEX (UFF), PROPG (UNIRIO) e NSF (USA). Coordenou ou participou em mais de 26 Projetos de Pesquisa com Fomento da FAPERJ, FAPESP, CNPq, CAPES, PETROBRAS, UFF (PROPPI e PROEX), ALBAN (União Européia) e National Science Foundation (USA). E-mail: conte@pq.cnpq.br

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Publicações

Revista: Journal of Dairy Science
Título Anoordem crescente doi Idioma
Short communication: Antimicrobial activity of pequi (Caryocar brasiliense) waste extract on goat Minas Frescal cheese presenting sodium reduction 2019 10.3168/jds.2018-15268 Inglês
Consumer perception, health information, and instrumental parameters of cupuassu (Theobroma grandiflorum) goat milk yogurts 2017 10.3168/jds.2016-11315 Inglês
Physicochemical evaluation of sheep milk yogurts containing different levels of inulin 2016 10.3168/jds.2015-10072 Inglês
Short communication: Macrocyclic lactone residues in butter from Brazilian markets 2015 10.3168/jds.2014-9130 Inglês
Preference mapping of dulce de leche commercialized in Brazilian markets 2015 10.3168/jds.2014-8470 Inglês
Effect of galactooligosaccharide addition on the physical, optical, and sensory acceptance of vanilla ice cream 2015 10.3168/jds.2014-9018 Inglês
Cupuassu (Theobroma grandiflorum) pulp, probiotic, and prebiotic: Influence on color, apparent viscosity, and texture of goat milk yogurts 2015 10.3168/jds.2015-9738 Inglês
Changes on expected taste perception of probiotic and conventional yogurts made from goat milk after rapidly repeated exposure 2014 10.3168/jds.2013-7617 Inglês
Revista: Critical Reviews in Food Science and Nutrition
Título Anoordem crescente doi Idioma
Salmonella enterica : A hidden risk for dry-cured meat consumption? 2019 10.1080/10408398.2018.1555132 Inglês
Revista: Tropical Animal Health and Production
Título Anoordem crescente doi Idioma
Occurrence and antimicrobial resistance of E. coli non-O157 isolated from beef in Mato Grosso, Brazil 2019 10.1007/s11250-018-01792-z Inglês
Revista: Meat and Muscle Biology
Título Anoordem crescente doi Idioma
Harvest Method Influences Color Stability of Longissimus Lumborum Steaks from Cattle 2019 10.22175/mmb2018.07.0021 Inglês
Revista: Parasitology Research
Título Anoordem crescente doi Idioma
Isolation of viable Toxoplasma gondii from organs and Brazilian commercial meat cuts of experimentally infected pigs 2019 10.1007/s00436-019-06229-6 Inglês
Revista: Food Science & Nutrition
Título Anoordem crescente doi Idioma
Mixture design approach for the development of reduced fat lamb patties with carboxymethyl cellulose and inulin 2019 10.1002/fsn3.965 Inglês
The chemical quality of frozen Vietnamese fillets 2016 10.1002/fsn3.302 Inglês
Determination of biogenic amines by high-performance liquid chromatography (HPLC-DAD) in probiotic cow's and goat's fermented milks and acceptance 2015 10.1002/fsn3.200 Inglês
Development and nutritional and sensory evaluation of cachapinta ( Pseudoplatystoma sp) pâté 2014 10.1002/fsn3.183 Inglês
Influence of good manufacturing practices on the shelf life of refrigerated fillets of tilapia ( Oreochromis niloticus ) packed in modified atmosphere and gamma-irradiated 2013 10.1002/fsn3.41 Inglês
Revista: JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY
Título Anoordem crescente doi Idioma
Application of molecular tools to elucidate the microbiota of seafood 2018 10.1111/jam.13701 Inglês
Revista: Plos One
Título Anoordem crescente doi Idioma
Effect of pequi (Caryocar brasiliense) and juçara (Euterpe edulis) waste extract on oxidation process stability in broiler meat treated by UV-C 2018 10.1371/journal.pone.0208306 Inglês
Tilapia-waste flour as a natural nutritional replacer for bread: A consumer perspective 2018 Inglês
Acute effect of dietary nitrate on forearm muscle oxygenation, blood volume and strength in older adults: A randomized clinical trial 2017 10.1371/journal.pone.0188893 Inglês
Fatty acid profiles of five farmed Brazilian freshwater fish species from different families 2017 10.1371/journal.pone.0178898 Inglês
Nutritional Profile and Chemical Stability of Pasta Fortified with Tilapia (Oreochromis niloticus) Flour 2016 10.1371/journal.pone.0168270 Inglês
Kefir Grains Change Fatty Acid Profile of Milk during Fermentation and Storage 2015 10.1371/journal.pone.0139910 Inglês
Revista: Poultry Science
Título Anoordem crescente doi Idioma
Salmonella isolated from chicken carcasses from a slaughterhouse in the state of Mato Grosso, Brazil: antibiotic resistance profile, serotyping, and characterization by repetitive sequence-based PCR system 2018 10.3382/ps/pex406 Inglês
Color stability and lipid oxidation of broiler breast meat from animals raised on organic versus non-organic production systems 2016 10.3382/ps/pew331 Inglês
Revista: Journal of Food Safety
Título Anoordem crescente doi Idioma
Effect of UV-C radiation on Salmonella spp. reduction and oxidative stability of caiman ( Caiman crocodilus yacare ) meat 2018 10.1111/jfs.12604 Inglês
Efficacy of Ultraviolet-C Light to Eliminate on Precooked Shredded Bullfrog Back Meat 2015 10.1111/jfs.12178 Inglês
Revista: Letters in Applied Microbiology
Título Anoordem crescente doi Idioma
Comparative genome analysis and characterization of the Salmonella Typhimurium strain CCRJ_26 isolated from swine carcasses using whole genome sequencing approach 2018 10.1111/lam.12859 Inglês
Revista: Journal of Food Processing and Preservation
Título Anoordem crescente doi Idioma
Inhibitory effect of acid concentration, aging, and different packaging on Escherichia coli O157:H7 and on color stability of beef 2018 10.1111/jfpp.13402 Inglês
Effects of different frying techniques on the color, fatty acid profile, and lipid oxidation of Arapaima gigas 2018 10.1111/jfpp.13820 Inglês
Stability of polyphenols from blueberry ( V accinium corymbosum L.) in fermented dairy beverage 2017 10.1111/jfpp.13305 Inglês
Influence of UV-C Radiation on Shelf Life of Vacuum Package Tambacu ( Colossoma macropomum -×- Piaractus mesopotamicus ) Fillets 2017 10.1111/jfpp.13003 Inglês
Effect of Gamma Irradiation on the Bacteriological and Sensory Analysis of Raw Whole Milk under Refrigeration 2015 10.1111/jfpp.12490 Inglês
Biogenic Amines as a Quality Index in Shredded Cooked Chicken Breast Fillet Stored Under Refrigeration and Modified Atmosphere 2015 10.1111/jfpp.12447 Inglês
Revista: Food Research International
Título Anoordem crescente doi Idioma
Natural antioxidants in processing and storage stability of sheep and goat meat products 2018 10.1016/j.foodres.2018.05.041 Inglês
Quality parameters of probiotic yogurt added to glucose oxidase compared to commercial products through microbiological, physical-chemical and metabolic activity analyses 2015 10.1016/j.foodres.2015.08.017 Inglês
Identifying cheese whey an adulterant in milk: Limited contribution of a sensometric approach 2014 10.1016/j.foodres.2014.03.001 Inglês
Discrimination of Brazilian artisanal and inspected pork sausages: Application of unsupervised, linear and non-linear supervised chemometric methods 2014 10.1016/j.foodres.2014.07.003 Inglês
Stability of probiotic stirred yogurt added with glucose oxidase in different packaging materials along the refrigerated storage 2013 10.1016/j.foodres.2013.01.028 Inglês
Quality Index Method (QIM) developed for pacu Piaractus mesopotamicus and determination of its shelf life 2013 10.1016/j.foodres.2013.07.012 Inglês
Revista: International Journal of Medical Microbiology
Título Anoordem crescente doi Idioma
Genetically distinct lineages of Salmonella Typhimurium ST313 and ST19 are present in Brazil 2018 10.1016/j.ijmm.2018.01.005 Inglês
Revista: Journal of Food Studies
Título Anoordem crescente doi Idioma
Oxidative Stability of Lamb Meat Patties From Longissimus dorsi Muscle Stored Under Refrigeration 2018 10.5296/jfs.v8i1.13953 Português
Comparative Study on Total Lipid Quantification and Oxidative Rancidity Determination in Freshwater Fish Species with Different Fat Levels 2015 10.5296/jfs.v4i1.8362 Inglês
Chemical Quality Indices for Freshness Evaluation of Fish 2014 10.5296/jfs.v3i1.6301 Português
Revista: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Título Anoordem crescente doi Idioma
Soybean meal and fermented soybean meal as functional ingredients for the production of low-carb, high-protein, high-fiber and high isoflavones biscuits 2018 10.1016/j.lwt.2017.12.035 Inglês
Revista: INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Título Anoordem crescente doi Idioma
Phenolic compounds recovery from grape skin using conventional and non-conventional extraction methods 2018 10.1016/j.indcrop.2017.10.012 Inglês
Revista: GENOME ANNOUNCEMENTS
Título Anoordem crescente doi Idioma
Draft Genome Sequences of 11 Salmonella enterica Serovar Typhimurium Strains Isolated from Human Systemic and Nonsystemic Sites in Brazil 2018 10.1128/genomea.01223-17 Inglês
Draft Genome Sequences of Salmonella enterica subsp. enterica Serovar Typhimurium Strains Isolated from Chicken and Swine Carcasses in Two Distinct Geographical Regions from Rio de Janeiro State, Brazil 2017 10.1128/genomea.00197-17 Inglês
Revista: Foodborne Pathogens and Disease
Título Anoordem crescente doi Idioma
Escherichia coli O26 and O113:H21 on Carcasses and Beef from a Slaughterhouse Located in Mato Grosso, Brazil 2018 10.1089/fpd.2018.2431 Inglês
Revista: Journal of Functional Foods
Título Anoordem crescente doi Idioma
Acute effect of fish protein hydrolysate supplementation on vascular function in healthy individuals 2018 10.1016/j.jff.2018.04.066 Inglês
Lactococcus lactis ssp. cremoris MRS47, a potential probiotic strain isolated from kefir grains, increases cis-9, trans-11-CLA and PUFA contents in fermented milk 2017 10.1016/j.jff.2017.01.047 Inglês
Revista: Vigilância Sanitária em Debate: Sociedade, Ciência & Tecnologia
Título Anoordem crescente doi Idioma
Determinación de residuos de antibióticos veterinarios en productos de origen animal mediante cromatografía líquida 2018 10.22239/2317-269x.00970 Espanhol
Molecular identification of Pseudoplatystoma sp. fish fillets by Multiplex PCR 2014 Português
Revista: Scientific Reports
Título Anoordem crescente doi Idioma
Combined effect of high hydrostatic pressure and ultraviolet radiation on quality parameters of refrigerated vacuum-packed tilapia (Oreochromis niloticus) fillets 2018 10.1038/s41598-018-27861-9 Inglês
Revista: Innovative Food Science & Emerging Technologies
Título Anoordem crescente doi Idioma
Effect of microencapsulated extract of pitaya (Hylocereus costaricensis) peel on color, texture and oxidative stability of refrigerated ground pork patties submitted to high pressure processing 2018 10.1016/j.ifset.2018.08.009 Inglês
Revista: Brazilian Journal of Food and Technology
Título Anoordem crescente doi Idioma
Physicochemical and sensory characterization of three different portions from commercial pirarucu (Arapaima gigas) fillets 2018 10.1590/1981-6723.17817 Português
Revista: CyTA-Journal of Food
Título Anoordem crescente doi Idioma
Impact of Myrciaria Dubia Peel and Seed Extracts on Oxidation Process and Colour Stability of Ground Lamb 2018 10.1080/19476337.2018.1512529 Inglês
Revista: Current Microbiology
Título Anoordem crescente doi Idioma
Virulence Factors in Salmonella Typhimurium: The Sagacity of a Bacterium 2018 10.1007/s00284-018-1510-4 Inglês
Revista: Journal of Food Quality
Título Anoordem crescente doi Idioma
Ultrasound Improves Antimicrobial Effect of Sodium Hypochlorite and Instrumental Texture on Fresh-Cut Yellow Melon 2018 10.1155/2018/2936589 Inglês
Effect of Storage Temperature at the Quality Index Method Scheme and Shelf-Life Study of Mullet ( ) 2015 10.1111/jfq.12123 Inglês
Revista: ASIAN-AUSTRALASIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES
Título Anoordem crescente doi Idioma
Muscle-specific color stability in fresh beef from grain-finished Bos indicus cattle 2018 10.5713/ajas.18.0531 Inglês
Revista: COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY
Título Anoordem crescente doi Idioma
Shiga-toxin Producing Escherichia coli : Pathogenicity, Supershedding, Diagnostic Methods, Occurrence, and Foodborne Outbreaks 2017 10.1111/1541-4337.12302 Inglês
Molecular Detection, Typing, and Quantification of Campylobacter spp. in Foods of Animal Origin 2017 10.1111/1541-4337.12274 Inglês
Chromatographic Methods for the Determination of Carbohydrates and Organic Acids in Foods of Animal Origin 2015 10.1111/1541-4337.12148 Inglês
Revista: Boletim do Instituto de Pesca
Título Anoordem crescente doi Idioma
Frog tail: a source of protein to feed the future 2017 10.20950/1678-2305.2017v43n1p112 Português
Revista: Journal of Food Science
Título Anoordem crescente doi Idioma
Impact of UV-C Light on the Fatty Acid Profile and Oxidative Stability of Nile Tilapia ( Oreochromis niloticus ) Fillets 2017 10.1111/1750-3841.13685 Inglês
Determination of Trace Elements in Honey from Different Regions in Rio de Janeiro State (Brazil) by Total Reflection X-Ray Fluorescence 2014 10.1111/1750-3841.12363 Inglês
Revista: Food Analytical Methods
Título Anoordem crescente doi Idioma
Instrumental Texture Parameters as Freshness Indicators in Five Farmed Brazilian Freshwater Fish Species 2017 10.1007/s12161-017-0926-y Inglês
Revista: Frontiers in Microbiology
Título Anoordem crescente doi Idioma
Phenotypic and Genotypic Eligible Methods for Salmonella Typhimurium Source Tracking 2017 10.3389/fmicb.2017.02587 Português
Revista: JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
Título Anoordem crescente doi Idioma
Mercury content in whey protein and potential risk for human health 2017 10.1016/j.jfca.2017.02.014 Inglês
Revista: Arabian Journal of Chemistry
Título Anoordem crescente doi Idioma
Development and validation of RP-HPLC-DAD method for biogenic amines determination in probiotic yogurts 2017 10.1016/j.arabjc.2017.12.010 Inglês
Revista: Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science
Título Anoordem crescente doi Idioma
Procedimentos ômicos aplicados em qualidade e segurança de pescado 2017 10.11606/issn.1678-4456.bjvras.2017.114234 Português
Revista: JOURNAL OF RHEOLOGY
Título Anoordem crescente Idioma
Different alternatives to improve rheological and textural characteristics of fermented goat products - a review 2017 Inglês
Revista: African Journal of Microbiology Research
Título Anoordem crescente doi Idioma
Serotypes and antimicrobial resistance profiles of Salmonella isolated from fresh beef processing and chilled fresh beef samples produced and marketed in the metropolitan region of Cuiab, in the State of Mato Grosso, Brazil 2017 10.5897/ajmr2017.8665 Inglês
Detection of Mycobacterium bovis in bovine carcasses by multiplex-PCR 2015 Inglês
Revista: Journal of Agricultural Science
Título Anoordem crescente doi Idioma
Natural Antioxidant Activity and Compounds Content from Wastes of Euterpe edulis Berries 2017 10.5539/jas.v9n3p178 Português
Revista: Journal of Aquatic Food Product Technology
Título Anoordem crescente doi Idioma
Effect of the UV-C radiation on shelf life of vacuum-packed refrigerated pirarucu ( Arapaima gigas ) fillets 2017 10.1080/10498850.2017.1402840 Inglês
Nutritional and sensory quality of the freshwater prawn Macrobrachium rosenbergii and the influence of packaging permeability on its shelf life 2015 10.1080/10498850.2013.826769 Inglês
Revista: Journal of Food Protection
Título Anoordem crescente doi Idioma
Contamination of Carcasses and Utensils in Small Swine Slaughterhouses by Salmonella in the Northwestern Region of the State of Rio de Janeiro, Brazil 2017 10.4315/0362-028x.jfp-16-387 Inglês
Probiotic Fermented Cow s and Goat s Milks: Determination of Biogenic Amines and Sensory Acceptance 2013 Inglês
Revista: Journal of Food Engineering
Título Anoordem crescente doi Idioma
Purification of Caprine Oligosaccharides at Pilot-scale 2017 10.1016/j.jfoodeng.2017.06.009 Inglês
Low-Field Nuclear Magnetic Resonance (LF NMR 1H) to assess the mobility of water during storage of salted fish (Sardinella brasiliensis) 2016 10.1016/j.jfoodeng.2015.09.010 Inglês
Detection of honey adulteration of High Fructose Corn Syrup by Low field Nuclear Magnetic Resonance (LF 1H NMR) 2014 10.1016/j.jfoodeng.2014.03.009 Inglês
Revista: Small Ruminant Research
Título Anoordem crescente doi Idioma
Development of new probiotic yoghurt with a mixture of cow and sheep milk: effects on physicochemical, textural and sensory analysis 2017 10.1016/j.smallrumres.2017.02.013 Inglês
Revista: Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia
Título Anoordem crescente doi Idioma
The effect of feed intake containing whole cottonseed on blood parameters of Nellore bulls 2017 10.1590/1678-4162-9005 Português
Prevalência de tuberculose bovina em animais e rebanhos abatidos em 2009 no estado de Mato Grosso, Brasil 2012 10.1590/s0102-09352012000200004 Inglês
Revista: EXPERIMENTAL PHYSIOLOGY
Título Anoordem crescente doi Idioma
Exercise training modulates the hepatic renin-angiotensin system in fructose-fed rats 2017 10.1113/ep085924 Português
Revista: JOURNAL OF MICROBIOLOGY, BIOTECHNOLOGY AND FOOD SCIENCES
Título Anoordem crescente doi Idioma
EFFECT OF LACTIC ACID ON Escherichia coli O157:H7 AND ON COLOR STABILITY OF VACUUM-PACKAGED BEEF STEAKS UNDER HIGH STORAGE TEMPERATURE 2017 10.15414/jmbfs.2017.6.4.1054-1058 Português
Revista: Revista Brasileira de Ciência Veterinária
Título Anoordem crescente doi Idioma
Potential biogenic amine-producing bacteria in ripened cheeses 2017 10.4322/rbcv.2017.039 Português
Parámetros productivos y sanguíneos en pollos de carne suplementados con cocarboxilasa 2016 10.4322/rbcv.2016.057 Português
Efeitos da embalagem em atmosfera modificada sobre as alterações microbiológicas, químicas e sensoriais de pargo (Pagrus pagrus) 2006 Português
Revista: Revista Brasileira de Ciência Veterinária (Impresso)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Metodologia de abate de girinos de rã-touro para obtenção de filés de cauda e subprodutos não comestíveis 2016 10.4322/rbcv.2016.039 Português
Aceitação sensorial e perfil de textura instrumental da carne cozida do pacu (Piaractus mesopotamicus), do tambaqui (Colossoma macropomum) e do seu hibrido tambacu eviscerados e estocados em gelo 2013 10.4322/rbcv.2014.064 Português
Mercúrio total em pescado marinho do Brasil 2012 Português
Biochemical changes in alternative poultry meat during refrigerated storage 2012 10.4322/rbcv.2014.108 Português
Influência do ácido lático e da embalagem em atmosfera modificada sobre a validade comercial da linguiça frescal de frango 2010 10.4322/rbcv.2014.144 Português
Propriedades físico-químicas, sensoriais e bacteriológicas de camarões (Litopenaeus brasiliensis) irradiados e armazenados sob refrigeração 2010 Português
Análise micológica de lingüiça de frango embalada em atmosfera modificada 2006 10.4322/rbcv.2014.257 Português
Revista: JOURNAL OF DAIRY RESEARCH
Título Anoordem crescente doi Idioma
Effect of different fat replacers on the physicochemical and instrumental analysis of low-fat cupuassu goat milk yogurts 2016 10.1017/s0022029916000674 Inglês
Revista: Food Control
Título Anoordem crescente doi Idioma
Influence of vacuum and modified atmosphere packaging in combination with UV-C radiation on the shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillets 2016 10.1016/j.foodcont.2015.09.004 Inglês
Molecular testing on sardines and rulings on the authenticity and nutritional value of marketed fishes: An experience report in the state of Rio de Janeiro, Brazil 2016 10.1016/j.foodcont.2015.08.004 Inglês
Revista: Procedia Food Science
Título Anoordem crescente doi Idioma
Modified Atmosphere Packaging and UV-C Radiation on Shelf Life of Rainbow Trout (Oncorhynchus Mykiss) 2016 10.1016/j.profoo.2016.02.076 Inglês
Effect of UV-C Radiation on Shelf life of Vacuum Package Colossoma Macropomum x Piaractus Mesopotamicus Fillets 2016 10.1016/j.profoo.2016.02.077 Inglês
Revista: Talanta (Oxford)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Simultaneous analysis of carbohydrates and organic acids by HPLC-DAD-RI for monitoring goat's milk yogurts fermentation 2016 10.1016/j.talanta.2016.01.061 Inglês
Revista: JOURNAL OF APPLIED POULTRY RESEARCH
Título Anoordem crescente doi Idioma
Effect of the anatomical point of hanging and dripping time on water retention of chicken carcasses: Table 1. 2016 10.3382/japr/pfv068 Inglês
Revista: Food Chemistry
Título Anoordem crescente doi Idioma
Development of HPLC-ELSD method for determination of maltodextrin in raw milk 2016 10.1016/j.foodchem.2016.08.096 Inglês
Physico-chemical changes during storage and sensory acceptance of low sodium probiotic Minas cheese added with arginine 2016 10.1016/j.foodchem.2015.09.102 Inglês
Development and validation of a method for the determination of low-ppb levels of macrocyclic lactones in butter, using HPLC-fluorescence 2015 10.1016/j.foodchem.2015.01.046 Inglês
Dulce de Leche, a typical product of Latin America: Characterisation by physicochemical, optical and instrumental methods 2015 10.1016/j.foodchem.2014.08.017 Inglês
Revista: Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie / Food Science + Technology
Título Anoordem crescente doi Idioma
Washed cashew apple fiber (Anacardium occidentale L.) as fat replacer in chicken patties 2016 10.1016/j.lwt.2016.04.005 Inglês
Survival of Escherichia coli O157:H7 during manufacture and storage of traditional and low lactose yogurt 2016 10.1016/j.lwt.2016.02.047 Inglês
Quality Index Method (QIM) for gutted ice-stored hybrid tambatinga (Colossoma macropomum×Piaractus brachypomum) and study of shelf life 2016 10.1016/j.lwt.2015.10.041 Inglês
Biogenic amines as bacterial quality indicators in different poultry meat species 2015 10.1016/j.lwt.2014.09.025 Inglês
Fatty acid profile and bacteriological quality of caiman meat subjected to high hydrostatic pressure 2015 10.1016/j.lwt.2015.05.003 Inglês
In vitro digestibility of commercial whey protein supplements 2015 10.1016/j.lwt.2014.11.038 Inglês
Classification of Brazilian honeys by physical and chemical analytical methods and low field nuclear magnetic resonance (LF 1H NMR) 2014 10.1016/j.lwt.2013.08.004 Inglês
Studies of the effect of sodium tripolyphosphate on frozen shrimp by physicochemical analytical methods and Low Field Nuclear Magnetic Resonance (LF 1H NMR) 2013 10.1016/j.lwt.2012.09.009 Inglês
Revista: Animal Business Brasil
Título Anoordem crescente Idioma
Alternativas tecnológicas para substituição de ingredientes em produtos cárneos 2016 Português
Aproveitamento de resíduos lácteos em alimentos destinados à manutenção da saúde (Cooperação Brasil ? EUA) 2015 Português
Utilização de resíduos de pescado como alternativa de desenvolvimento sustentável 2014 Português
Leites fermentados como alimentos funcionais 2013 Português
Tecnologia avançada na conservação de pescado 2013 Português
Revista: Analytical Methods (Print)
Título Anoordem crescente doi Idioma
A new sample collection method for the assessment of the percentage of water absorbed in frozen and quick-frozen poultry cuts (chicken breasts with skin) 2016 10.1039/C6AY00890A Inglês
Revista: Meat Science
Título Anoordem crescente doi Idioma
Color attributes and oxidative stability of longissimus lumborum and psoas major muscles from Nellore bulls 2016 10.1016/j.meatsci.2016.05.015 Inglês
Physico-chemical and sensory attributes of low-sodium restructured caiman steaks containing microbial transglutaminase and salt replacers 2014 10.1016/j.meatsci.2013.08.003 Português
High hydrostatic pressure minimizes formation of biogenic amines in refrigerated caiman meat 2014 10.1016/j.meatsci.2013.07.127 Inglês
Instrumental and sensory texture of low-sodium restructured cooked Caiman steaks 2014 10.1016/j.meatsci.2013.07.064 Inglês
Sex-specific effect of ractopamine on quality attributes of pork frankfurters 2014 10.1016/j.meatsci.2013.10.001 Inglês
Revista: Journal of Experimental Food Chemistry
Título Anoordem crescente Idioma
Development of HPLC-Fluorescence method for the determination of ivermectin residues in commercial milk 2016 Inglês
Revista: International Journal of Food Sciences and Nutrition
Título Anoordem crescente doi Idioma
Development of a beetroot-based nutritional gel containing high content of bioaccessible dietary nitrate and antioxidants 2016 10.3109/09637486.2016.1147531 Inglês
Revista: Food Science and Biotechnology (Seoul)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Comparison of total antioxidant potential, and total phenolic, nitrate, sugar, and organic acid contents in beetroot juice, chips, powder, and cooked beetroot 2016 10.1007/s10068-016-0011-0 Inglês
Revista: Journal of Analytical Chemistry (Moscow)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Thin-layer chromatography applied to foods of animal origin: a tutorial review 2016 10.1134/s1061934816050075 Inglês
Revista: Food & Nutrition Research
Título Anoordem crescente doi Idioma
Physicochemical, nutritional, and sensory analyses of a nitrate-enriched beetroot gel and its effects on plasmatic nitric oxide and blood pressure 2016 10.3402/fnr.v60.29909 Português
Hormonal response to L-arginine supplementation in physically active individuals 2014 10.3402/fnr.v58.22569 Português
Revista: Italian Journal of Food Sciences
Título Anoordem crescente Idioma
Functional sausage made from mechanically separated tilapia meat 2016 Inglês
Revista: Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia (Online)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Meat characteristics of cattle fed diets containing whole cottonseed 2016 10.1590/1678-4162-8636 Inglês
Revista: Arquivos do Instituto Biológico (Online)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Chromatographic detection of nitrofurans in foods of animal origin 2015 10.1590/1808-1657000532013 Inglês
Revista: Journal of Chemistry
Título Anoordem crescente doi Idioma
Simultaneous Determination of Lactulose and Lactose in Conserved Milk by HPLC-RID 2015 10.1155/2015/185967 Inglês
Revista: Higiene Alimentar
Título Anoordem crescente Idioma
Relação entre a determinação de amônia qualitativa e quantitativa em peixe 2015 Português
Estabilidade da cor de peito de frango ? Pectoralis major - de sistemas de produção orgânico 2015 Português
Qualidade e identidade da carne bovina salgada curada dessecada (Jerked Beef) no mercado varejista dos estados do Rio de Janeiro e Goiás 2015 Português
Análise comparativa da determinação de umidade por secagem em estufa à 105ºc e radiação infravermelha 2015 Português
Estudo comparativo de técnicas para determinação de lipídeos totais em peixes dulcícolas 2015 Português
Efeito da embalagem em atmosfera modificada sob as características bacteriológicas, físicas e químicas do camarão da malásia (Macrobrachium rosenbergii) 2015 Português
Efeito do uso de crioprotetor em diferentes concentrações e tempo de contato no pH, umidade e capacidade de retenção de água de camarões marinhos congelados (Litopenaeus vannamei) 2013 Português
Perfil de susceptibilidade antimicrobiana de Escherichia coli e Salmonella spp. isoladas de lingüiças frescais comercializadas na cidade de Niterói ? RJ 2013 Português
Influência do tratamento com polifosfato na cor e textura de camarões marinhos congelados 2013 Português
Avaliação da qualidade físico-química de conservas de sardinha (Sardinella aurita) provenientes da Venezuela 2011 Português
Avaliação de métodos de extração de DNA para identificação de Escherichia coli e Salmonella spp pela técnica de PCR 2011 Português
Recuperação de histamina purificada em resina de troca iônica 2011 Português
Determinação de aminas biogênicas em diferentes tipos de carne por cromatografia líquida de alta eficiência 2011 Português
Alteraciones Microbiológicas, Químicas y Sensoriales del Pargo (Pagrus Pagrus) Envasado en Atmósfera Modificada 2007 Português
Efeito da embalagem em atmosfera modificada sobre a conservação de linguiça frescal de frango. 2004 Português
Revista: Food Analytical Methods (Print)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Quantitative and Comparative Contents of Nitrate and Nitrite in Beta vulgaris L. by Reversed-Phase High-Performance Liquid Chromatography-Fluorescence 2015 10.1007/s12161-015-0275-7 Inglês
Revista: Journal of Food Science and Technology
Título Anoordem crescente doi Idioma
Effect of transglutaminase on quality characteristics of a value-added product tilapia wastes 2015 10.1007/s13197-014-1327-5 Inglês
Revista: Italian Journal of Food Safety
Título Anoordem crescente doi Idioma
Evaluation of biogenic amines levels, and biochemical and microbiological characterization of Italian-type salami sold in Rio de Janeiro, Brazil 2015 10.4081/ijfs.2015.4048 Português
Revista: C y TA Journal of Food
Título Anoordem crescente doi Idioma
Ready-to-eat products elaborated with mechanically separated fish meat from waste processing: challenges and chemical quality 2015 10.1080/19476337.2015.1087050 Inglês
Revista: Food Science and Technology International
Título Anoordem crescente doi Idioma
Partial sodium replacement in tilapia steak without loss of acceptability 2015 10.1177/1082013214535229 Inglês
Revista: Environmental Monitoring and Assessment (Print)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Seasonal variation in trace and minor elements in Brazilian honey by total reflection X-ray fluorescence 2015 10.1007/s10661-015-4284-1 Inglês
Revista: International Journal of Dairy Technology (Print)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Sensory evaluation of ovine milk yoghurt with inulin addition 2015 10.1111/1471-0307.12189 Inglês
Revista: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION (ONLINE)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Beetroot juice increase nitric oxide metabolites in both men and women regardless of body mass 2015 10.3109/09637486.2015.1121469 Inglês
Revista: Journal of Dietary Supplements
Título Anoordem crescente doi Idioma
Protein and Amino Acid Profiles of Different Whey Protein Supplements 2015 10.3109/19390211.2015.1036187 Inglês
Revista: ADVANCES IN DAIRY RESEARCH
Título Anoordem crescente Idioma
Detection of raw milk adulterated with cheese whey by ultrasound method 2015 Inglês
Revista: Journal of the Science of Food and Agriculture
Título Anoordem crescente doi Idioma
Effect of sustainability information on consumers' liking of freshwater prawn ( Macrobrachium rosenbergii ) 2015 10.1002/jsfa.7055 Inglês
Revista: Food and Nutrition Sciences
Título Anoordem crescente doi Idioma
Quality of Semi-Prepared Products from Rainbow Trout Waste (Onchorynchus mykiss) by Using Different Technological Strategics 2014 10.4236/fns.2014.56067 Inglês
Chemical Quality Indexes of Mullet (<i>Mugilplatanus</i>) Stored on Ice 2014 10.4236/fns.2014.511114 Inglês
L-Arginine Supplementation and Nitric Oxide Production:No Additional Effect When Associated to Exercise 2013 10.4236/fns.2013.48101 Português
Revista: Poultry Science (Print)
Título Anoordem crescente doi Idioma
The effect of carbon dioxide on the shelf life of ready-to-eat shredded chicken breast stored under refrigeration 2014 10.3382/ps.2013-03045 Inglês
Effects of ultraviolet light on biogenic amines and other quality indicators of chicken meat during refrigerated storage 2014 10.3382/ps.2013-03642 Inglês
Effect of high-dose irradiation on quality characteristics of ready-to-eat broiler breast fillets stored at room temperature 2014 10.3382/ps.2014-03980 Inglês
Microbiological quality and biogenic amines in ready-to-eat grilled chicken fillets under vacuum packing, freezing, and high-dose irradiation 2014 10.3382/ps.2013-03713 Inglês
Revista: Nutrition Research (New York, N.Y.)
Título Anoordem crescente doi Idioma
l-arginine does not improve biochemical and hormonal response in trained runners after 4 weeks of supplementation 2014 10.1016/j.nutres.2013.10.006 Inglês
Revista: Journal of Human Nutrition & Food Science
Título Anoordem crescente Idioma
Functional aspect of colostrum and whey proteins in human milk 2014 Inglês
Revista: Journal of Environmental Radioactivity
Título Anoordem crescente doi Idioma
Distribution of Po-210 in two species of predatory marine fish from the Brazilian coast 2014 10.1016/j.jenvrad.2013.10.026 Português
Revista: Journal fur Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (Print) / Journal of Consumer Protection and Food Safety
Título Anoordem crescente doi Idioma
Salmonella spp. contamination in fresh pork and chicken sausages marketed in Niterói and Rio de Janeiro, Brazil 2014 10.1007/s00003-014-0901-0 Inglês
Revista: Food and Nutrition Sciences (Online)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Bioactive Amines: Aspects of Quality and Safety in Food 2014 10.4236/fns.2014.52018 Português
Revista: INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL
Título Anoordem crescente Idioma
Quality parameters of pacu (Piaractus mesopotamicus) and tambaqui (Colossoma macropomum) gutted and stored on ice for different periods 2014 Português
Use of transglutaminase, soybean waste and salt replacement in the elaboration of trout (Oncorhynchus mykiss) meatball 2014 Português
Revista: BRAZILIAN JOURNAL VETERINARY RES. AND ANIMAL SCIENCE
Título Anoordem crescente doi Idioma
Métodos cromatográficos para determinar aminas biogênicas em alimentos de origem animal 2013 10.11606/issn.1678-4456.v50i6p430-446 Inglês
Revista: Journal of Aquaculture Research & Development
Título Anoordem crescente Idioma
Concentration of biogenic amines in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) preserved in ice and its relationship with physicochemical parameters of quality 2013 Inglês
Revista: Revista Brasileira de Medicina Veterinária
Título Anoordem crescente Idioma
Determinação e monitoramento de aminas biogênicas por cromatografia líquida de alta eficiência em filés de tilápia do nilo (Oreochromis niloticus) resfriados embalados em atmosfera modificada e irradiados 2013 Português
Comparação das características físico-químicas e sensoriais de hambúrgueres de carne bovina elaborados com cloreto de sódio, polifosfato e transglutaminase. 2012 Português
Revista: Journal of Food Process Engineering
Título Anoordem crescente doi Idioma
Quality Attributes in Shrimp Treated with Polyphosphate after Thawing and Cooking: A Study Using Physicochemical Analytical Methods and Low-Field 1 H NMR 2013 10.1111/jfpe.12011 Inglês
Revista: Ciência Rural (UFSM. Impresso)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Contaminação por metais traço em mexilhões Perna perna da costa brasileira 2013 10.1590/s0103-84782013005000062 Inglês
Validade comercial de filés de Tilápia do Nilo (Oreochromis niloticus) resfriados embalados em atmosfera modificada e irradiados 2012 Português
Revista: Veterinária e Zootecnia (UNESP)
Título Anoordem crescente Idioma
Métodos quimiométricos para detecção de fraude de soro de queijo em leite: uma abordagem sensorial 2013 Português
Revista: Enciclopédia Biosfera
Título Anoordem crescente Idioma
Proteína do soro do leite: composição e suas propriedades funcionais 2013 Português
Leite fermentado: potencial alimento funcional 2013 Português
Revista: Veterinária e Zootecnia
Título Anoordem crescente Idioma
Aplicação da técnica de eletroforese SDS-PAGE na identificação de amostras de leite fraudadas com soro de queijo 2013 Português
Revista: International Journal of Poultry Science
Título Anoordem crescente Idioma
Molecular identification of Campylobacter jejuni and Campylobacter coli isolated from small-scale poultry slaughterhouse in Lima, Peru 2012 Inglês
Revista: Revista Universidade Rural. Série Ciências da Vida (Cessou em 2007. Cont. ISSN 1983-4772 Revista de Ciências da Vida)
Título Anoordem crescente Idioma
Avaliação da sensibilidade de métodos analíticos para verificar fraude em leite fluido 2012 Português
Revista: Actualidad avipecuaria
Título Anoordem crescente Idioma
Evaluación de aminas biogénicas durante el almacenamiento en refrigeración de carne de pollo 2012 Espanhol
Revista: Applied Physiology, Nutrition and Metabolism (Print)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Acute l-arginine supplementation increases muscle blood volume but not strength performance 2012 10.1139/h11-144 Inglês
Revista: Nutrition & Metabolism
Título Anoordem crescente doi Idioma
Acute L-Arginine supplementation does not increase nitric oxide production in healthy subjects 2012 10.1186/1743-7075-9-54 Inglês
Revista: Revista do Instituto Adolfo Lutz (Impresso)
Título Anoordem crescente Idioma
Determinação de aminas biogênicas em diferentes tipos de queijos por cromatografia líquida de alta eficiência 2012 Português
Revista: Archivos de Medicina del Deporte
Título Anoordem crescente Idioma
No effect of L-arginine supplementation on nitric oxide production and muscle recovery 2012 Inglês
Revista: Revista Científica Eletrônica de Medicina Veterinária
Título Anoordem crescente Idioma
Influência das novas tecnologias de conservação sobre os alimentos de origem animal 2012 Português
Revista: Pesquisa Veterinária Brasileira (Impresso)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Uso de métodos complementares na inspeção post mortem de carcaças com suspeita de tuberculose bovina 2012 10.1590/s0100-736x2012001100011 Inglês
Revista: Ciência e Agrotecnologia (UFLA)
Título Anoordem crescente Idioma
Influence of the time/temperature binomial on the hydroxymethylfurfural content of floral honeys subjected to heat treatment 2012 Português
Revista: Semina. Ciências Agrárias (Impresso)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Qualidade físico-química do pescado utilizado na elaboração de sushis e sashimis de atum e salmão comercializados no município do Rio de Janeiro, Brasil 2012 10.5433/1679-0359 Português
Revista: Brazilian Archives of Biology and Technology (Impresso)
Título Anoordem crescente doi Idioma
Proteomic analysis of whey from bovine colostrum and mature milk 2011 10.1590/s1516-89132011000400016 Inglês
Revista: Pesquisa Agropecuária Tropical (UFG)
Título Anoordem crescente Idioma
Bactérias deteriorantes em filés de frango embalados em ar, vácuo e irradiados: parâmetros bacteriológicos de desenvolvimento e prazo comercial 2009 Português
Revista: Revista Salud Publica y Nutricion
Título Anoordem crescente Idioma
Detección, caracterización, estudio serológico y antibiograma de Escherichia coli aislada de muestras de carne de ternera entera y picada 2008 Espanhol
Revista: Revista Portuguesa de Ciências Veterinárias
Título Anoordem crescente Idioma
Aspectos bacteriológicos e físico-químicos da lingüiça frescal de frango elaborada com diferentes concentrações de polifosfato de sódio 2007 Português
Efeito da embalagem em atmosfera modificada sobre a conservação de sardinhas (Sardinella brasiliensis) 2003 Português
Revista: Revista Complutense de Ciencias Veterinarias
Título Anoordem crescente Idioma
Estudio de la producción de ácido linoleico conjugado por cepas de Lactobacillus sp. y Enterococcus sp. de distintos orígenes 2007 Espanhol
Revista: Alimentaria (Madrid)
Título Anoordem crescente Idioma
Desarrollo de la técnica de fraccionamiento de proteínas presentes en el suero del calostro por electroforesis bidimensional para su identificación por espectrometria de masa (MALDI-TOF) 2006 Espanhol
Revista: Arquivos de Ciências Veterinárias e Zoologia da UNIPAR
Título Anoordem crescente Idioma
Avaliação do prazo de vida comercial de linguiça de frango preparada com diferentes concentrações de polifosfato. 2004 Português
Revista: Revista Higiene Alimentar
Título Anoordem crescente Idioma
Comportamento de Yersinia enterocolitica e das Bactérias Heterotróficas Aeróbias Mesófilas Viáveis em Linguiça Frescal de Frango Embalada em Atmosfera Modificada 2003 Português
Efeito do dióxido de carbono na conservaçao e aumento da vida útil de carne de ra (Rana catesbeiana) 2003 Português
Composiçao química percentual de orgaos e tecidos de sardinha (Sardinella braziliensis) 2003 Português
Relaçao entre a qualidade dos produtos de origem animal comercializados no mercado varejista e o nível sócio-econômico do consumidor 2001 Português
Efeito da embalagem em atmosfera modificada sobre a conservçao de sardinhas (Sardinella braziliensis) 2001 Português